WIRELESS LAN

LAD OS DESIGNE VIRKSOMHEDENS TRÅDLØSE LAN

2-MERU-ap822eMed MERU Networks WLAN dækker VINCENTZ AS, løsninger fra få access-points, og op til flere tusinde i en enkelt kontroller enhed ved meget store installationer.

Som autoriseret Fortinet partner i Danmark, anbefaler VINCENTZ AS MERU Wireless LAN, hvor det wireles LAN ikke ”blot” skal være et supplement til et kablet LAN og til løsninger med mange brugere og ønske om understøttelse af trådløs IP-telefoni (WiFi baseret mobiltelefoni).

I takt med smartphones og tablets er blevet alle mans eje og virksomhederne begynder at investerer i kommunikationsløsninger, hvor også medarbejdernes mobiltelefoner er integrerede kommunikationsenheder. Er det vigtigt at virksomhedens Wireless LAN også er designet til at håndterer trådløs IP-telefoni i bevægelse. Mobile enheder, som smartphones og tablets, hvor data i form af realtime data (voice og video) skal kunne overføres mellem AP’ere (access-points) uden der sker afbrydelser eller kvaliteten forringes, forudsætter et Wireless LAN der er designet med henblik på også at kunne håndterer denne ”nye” form for trafik, som bliver mere og mere almindelig når virksomheden investerer i nye kommunikationsdevises og IT-infrastruktur.

I et normalt WiFi netværk, vil det altid være den enkelte klient der tager beslutningen om hvilket AP (access-points) de ønsker at tilslutte sig. Dette ofte ud fra signal styrke. Men hvad klienter ikke ved, er hvor mange andre klienter der er i området og har tilsluttet sig samme AP. Dette kan påvirke båndbredden og signal kvaliteten meget negativt, hvis for mange klienter tilslutter sig samme AP, selv om der i området er andre AP’ere til at kunne hjælpe på opgaven at give bedre båndbredde.

I GSM verden med mobiltelefoner er dette scenarie utænkeligt, for hvordan skal mobiltelefonen vide hvilken antenne den skal tilslutte sig og få sit kald igennem? Dette kræver noget mere intelligent, med forbindelse til resten af telenettet, som så fortæller hvilken antenne der er ledig til at tage dit kald ind.

I WiFi er det dog bygget op til at være klienten som tager beslutningen, og dette går fint i små miljøer med få klienter. Lige så snart der kommer mange brugere, eller at klienten skal flytte sig fra punkt A til B, opstår der problemer og pakke tab og ’hand over’ i forb. m. IP/mobil samtaler hvor mobile brugere bruger WiFi i stedet for GSM.

Meru Networks, går ind og ændre den fundamentale udgangs punkt for at klienten skal bestemme, og ved brug af “virtual cell” (et Virtuelt SSID) giver man kun klienten mulighed for at se ét AP i luften. Så klienten ved reelt ikke om de er tilsluttet til det fjerneste eller tætteste AP inden for deres rækkevidde. Dette ved Meru kontrolleren, og den flytter rundt på klienterne i takt med at de selv flytter sig, eller at der skulle være båndbredde flaske halse på det allerede tilsluttet (andre klienter kunne jo have startet en video eller lignende og bruger løs af båndbredden).

Når VINCENTZ AS designer WLAN, sker det med udgangspunkt i et krav om at kunne håndterer tidskritisk data, som Voice over IP og Video, på mobile enheder i bevægelse, uden at gå på kompromis med kvalitet eller brugeroplevelse. Det giver MERU Networks WLAN produkter bedre end nogen anden producent mulighed for.

Video – Seamless Roaming: A MERU differentiator
Video – Airtime Fairness: A MERU differentiator
Video – Learn the fundamentals of the new WLAN standard: IEEE 802.11ac

Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om en løsning der opfylder dine behov.

VINCENTZ AS | CVR 35241566 | T. +45 70 220 220 | @. info@vincentz.dk
Live chat
Vi er online alle hverdage
mellem kl. 9 til 15
VINCENTZ AS - MOBILMENU